DÍDAC RAMÍREZ, rector de la Universitat de Barcelona "Cap d'aquests estudiants volem que quedi fora per problemes econòmics i aquí el que fem és complementar les beques equitat de la Generalitat. És a dir, allà on no arribi la beca equitat hi arribarà la universitat."

La UB hi destinarà inicialment un milió d’euros i es calcula que se’n podran beneficiar entre 1.000 i 2.000 estudiants, que rebran entre 100 i 700 euros. A l’hora d’adjudicar les ajudes es tindran en compte criteris acadèmics, laborals i familiars. Es tracta d’una mesura pionera entre les universitats de tot l’Estat.

A més, la UB millorarà les condicions de fraccionament als estudiants que tinguin problemes de pagament. En aquest sentit, s’ha previst que el tercer fraccionament de la matrícula anual es podria desdoblar fins a tres pagaments.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha explicat que la voluntat de la universitat és que “cap estudiant no renunciï als estudis per problemes econòmics”.  Segons Ramírez, “aquest ajut propi ha de complementar les beques equitat de la Generalitat”.