El desembre del 2016 la Policia Nacional va enviar un comunicat intern que recomanava als caps superiors instal·lar mesures de contenció en zones d’afluència de públic per evitar l’accés de vehicles. Però els Mossos van remarcar que calia mirar cada cas concret abans de prendre decisions. L’última decisió la pren l’Ajuntament, segons ha explicat el conseller d’Interior i el ministre espanyol.

Per això, totes les institucions coincideixen en una idea: les pilones o els testos grans no són una solució que es pugui generalitzar. Aquest dissabte l’alcaldessa ha assegurat en roda de premsa que és impossible tota la ciutat plena de barreres ja que seria impracticable circular-hi. “En el fons és el que volen els terroristes que vivim replet de barreres”, sentenciava Colau.

De moment, l’Ajuntament ha decidit no col·locar-ne, en espera del que es decideixi a la Junta Local de Seguretat el proper dimecres. Tot i això, des del Grup Municipal del PP ja s’ha reclamat que s’instal·lin en punts estratègics. Mentrestant, arran dels atemptats, altres municipis com Lleida o Calella, han decidit col·locar tanques de formigó en places i carrers concorreguts.