Cementiris de Barcelona inaugura el nou espai d’exposició de carrosses fúnebres clàssiques al cementiri de Montjuïc. Aquest dissabte, la carrossa Estufa -que és la millor peça de la col·lecció- surt de la seu de l’empresa al 22@ i recorre el front marítim tirada per quatre cavalls i ocupada per actors vestits d’època. Dos d’ells representen Enric Prat de la Riba i Santiago Rusiñol, les despulles dels quals van ser traslladades al cementiri en aquesta mateixa carrossa.

La trobada d’escriptors i lectors de novel·la negra ha arrencat aquest divendres i s’allargarà fins al cap de setmana vinent. Entre setmana se’n fan moltes més activitats, però aquest dissabte hi ha un dels plats forts, que és la taula rodona en què els escriptors i especialistes “negrecriminals” Jaume Benavente, Susana Hernández, Stefanie Kremser, José Luis Romero i Aro Sáinz de la Maza repassen els múltiples escenaris del crim que ofereix Barcelona. La cita és a les 11.30 h a la Biblioteca La Fraternitat de la Barceloneta, un barri molt lligat a la novel·la negra que aquest cap de setmana també val la pena visitar per rememorar-ne els orígens. La primera pedra per a l’edificació de la Barceloneta es va posar el 3 de febrer de 1753 i, coincidint amb l’efemèride, se celebra la segona Festa Barroca, és a dir, d’aquella època en què Barcelona va construir aquest nou barri, noble i humil alhora, al costat del port. Consulteu-ne el programa perquè hi ha activitats per a tots els gustos i totes les edats.

L’oferta de concerts musicals és més àmplia aquest cap de setmana que d’altres. El més popular promet ser el de David Bisbal, que arriba al Palau Sant Jordi amb la gira d”Una noche en el Teatro Real’, el disc de versions acústiques del cantant d’Almeria. En canvi, el disc que La Bien Querida vé a presentar dissabte al Barcelona Music Hall sona més elèctric que els dos anteriors d’aquesta cantant de Bilbao, coneguda per les seves lletres i melodies contagioses.

Diversos ritmes argentins

Dissabte podeu sentir en directe les cançons del pare del rock argentí Luis Alberto Spinetta: va morir l’any passat, però li fan un concert-homenatge a l’espai Cincómonos. Diumenge, en el marc del festival Barnasants, actua al Harlem Jazz Club el cantant i guitarrista Nano Radice: presenta les cançons del seu darrer disc, ‘Aires buenos’, acompanyat d’una formació elèctrica. Però si el que voleu és viatjar directament a Buenos Aires sense sortir de Barcelona, sempre podeu anar al Teatre Akadèmia a sentir els “tangos de la resistència” que hi fan la cantant Sandra Rehder i el guitarrista Gustavo Battaglia.

El Festival Fusió Farinera, que els divendres està programant concerts dobles amb la barreja de diversos estils, proposa aquest dissabte una nit flamenca amb els grups Tenderete i Cargolé. En un altre estil, diumenge al migdia podeu anar al Palau de la Música Catalana a escoltar la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona en un concert-espectacle innovador que anomenen “Cobla 2.0”. Un altre experiment musical és el que us podeu trobar diumenge al vespre a CaixaForum: els directors del Cor de Teatre organitzen un concert en què el públic pot sortir a cantar, encara que no tingui formació musical prèvia.

Literatura i teatre per als més petits

A més de les bombolles de Pep Bou, que aquest cap de setmana tornen al Poble Espanyol, a l’agenda interactiva trobareu una selecció d’obres infantils que podeu anar a veure al SaT!, al Teatre del Raval i al Teatre Lliure. Però, per a la canalla, la proposta més diferenciada del matí d’aquest diumenge és el festival Flic, que es fa al CCCB i està pensat per apropar la literatura als més petits. Els contes dels germans Grimm són els protagonistes d’aquesta edició, en què els infants també poden participar d’un taller d’il·lustració amb l’artista francesa Sara, projeccions, contacontes en un taxi i una lectura a dues veus.

A partir d’ara, el primer dissabte de cada mes, la plaça de Masadas acollirà la fira artística i d’artesania de qualitat Sagrerart. La impulsen conjuntament els comerciants de Sagrera Activa, la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i el Districte de Sant Andreu. Cada mes hi haurà una demostració diferent, que aquest dissabte serà de bufat de vidre.

Aquest cap de setmana hi ha dues fires més a la ciutat, però de caràcter professional. A l’edifici del DHUB a la plaça de les Glòries, el Little Barcelona tanca aquesta setmana de passarel·les amb una exposició de moda i productes adreçats als nens. Mentrestant, al recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet arrenca el saló Cosmobelleza, adreçat als professionals de la perruqueria, l’estètica i el maquillatge. Tant a Little Barcelona com a Cosmobelleza cal acreditació prèvia per assistir-hi.

Els horaris, llocs i detalls de totes aquestes activitats els trobareu a l’agenda interactiva de la part superior. Baixant a l’agenda les fitxes dels actes que us interessin, podreu organitzar-vos el cap de setmana complet i imprimir-vos el “planning” o bé enviar-vos-ho per correu electrònic.