Obres al Moll de la Barceloneta

Fa tres dies la revista especialitzada en el mercat immobiliari ‘Real Estate’ va publicar un article en què afirmava que la Barceloneta aspira a convertir-se en una “zona residencial de luxe” de la ciutat amb la transformació del Port Vell. El text destaca que el barri “es prepara per a la transformació que experimentarà en els propers 12 mesos”, i les obres van guanyant espai a mesura que avancen els treballs per preparar la nova marina per als iots de gran eslora. La revista en línia destaca com a exemple la “transformació d’un àtic dúplex amb vistes al Port Vell que s’ofereix al mercat per més de 2 milions d’euros”.

BTV ha pogut constatar que el mercat del luxe fa uns mesos que ha començat a interessar-se per aquesta zona. És el cas de l’empresa immobiliària de luxe Engel & Volkers. Una comercial de la multinacional immobiliària ens explica que, de moment no tenen molta oferta, però estan començant a treballar al barri que, diuen, “aviat estarà en expansió”.

Navegant per Internet aviat hi trobem algunes ofertes com la d’un pis “dissenyat de forma luxosa” al Port Vell que ja s’ha llogat per 3.000 euros mensuals, l’anunci d’un dúplex amb vistes al Port valorat en més d’un milió d’euros o un àtic prop del Port Vell i un apartament també qualificat com a “pis de luxe” a tocar de la futura marina. Truquem a la immobiliària fins ara coneguda com a John Taylor, que ofereix un altre pis a la zona. Un empleat ens explica que probablement hi haurà ofertes “millors” en aquest barri durant els propers mesos.

Obres del futur hotel del carrer Pas de Sota Muralla

Passegem per la zona, on ja comencen a haver-hi operacions immobiliàries visibles en forma d’obres. Alguns dels edificis on abans hi havia els basars, com un del carrer de Pas de Sota Muralla, ja estan en obres. Dues treballadores del Basar S’agaró ens expliquen que, segons han pogut saber, una de les finques (la que té la façana tapada) s’està rehabilitant per instal·lar-hi un hotel i probablement als baixos hi haurà establiments de restauració.

Futur edifici de pisos tipus loft

A l’edifici del costat, ens expliquen, fa temps que van marxar tots els veïns i en un futur hi haurà lofts que, segons l’Alfonso, un dels obrers que treballen en la remodelació, “seran d’entre 50 i 90 metres quadrats i estaran molt ben arreglats”. Truquem a grupo Arteco, l’empresa encarregada de les obres, que ens confirma que estan rehabilitant l’edifici, però no ens dóna més detalls sobre les característiques dels habitatges que hi haurà ni sobre el preu.

Bar Casa Pascual

A alguns comerciants i veïns els preocupa que la nova marina es tradueixi en operacions d’especulació urbanística, tal com va alertar fa la setmana passada la plataforma Defensem el Port Vell. En Joan Borràs, propietari del bar Casa Pasqual creu, al contrari que els propietaris d’altres establiments, que la remodelació del Port Vell no ha de suposar un encariment de l’habitatge ni dels locals comercials. Borràs afirma que “també hi ha comerciants que estan a favor del projecte” i entén la preocupació dels veïns que s’hi oposen, però confessa que els darrers anys ha tingut molt poca clientela i que rep el projecte amb esperança. El que sí que rebutgen la majoria de veïns de la Barceloneta amb què hem parlat és la possible instal·lació d’unes tanques de seguretat. En aquest sentit, en Joan sentencia. “Això és de tothom: si volen exclusivitat, que se’n vagin a una illa deserta”.