Els usuaris no han arribat als 100.000 tal com s’havia previst inicialment, però Salvador Albuixech, vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç assegura que el balanç és molt bo: “Entre la gent hi ha el sentiment què això s’havia d’haver fet abans”.  Un total de 90.000 patinadors han gaudit de les instal·lacions, un 15% dels quals han estat turistes. A aquesta xifra s’hi ha de sumar el nombre d’acompanyants dels patinadors, i el total ha arribat a les 200.000 persones. Una altra xifra important ha estat la de les 80 persones que hi han treballat. Una de les novetats d’aquesta edició han estat els passadissos que travessaven la pista de gel, que han permès als vianants, uns 700.000, poder veure què hi passava dins de l’atracció.

El 27 de desembre, dia rècord d’usuaris

El primer divendres després de Nadal la pista de gel es va omplir com mai havia passat en els tres anys d’història. Es van superar els 3.000 patinadors. Un dels motius va ser que molts usuaris van aprofitar els tiquets descompte del 50% que regalaven els eixos comercials de la ciutat als seus clients i que es podien utilitzar únicament els dies laborables.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat l’ampliació de la pista de gel per als més petits, que ha permès que els pares poguessin acompanyar els seus fills a l’interior amb unes soles de sabates antilliscants.

Una pista de gel sense pèrdues

Segons Albuixech, la instal·lació “no produeix pèrdues i està consolidada” i afegeix que molts espònsors han confiat en la pista de gel per promocionar-s’hi. De moment encara no es coneixen els guanys. Pel vicepresident de la Fundació no hi ha dubte que el millor lloc de la ciutat per instal·lar aquesta atracció és la plaça de Catalunya, sobretot per la proximitat amb els comerços i per l’extensió. “Si el nombre d’usuaris creixés molt no sé on podríem traslladar la pista”, ha dit Albuixech.

10 dies de desmuntatge

En poc més d’una setmana no quedarà ni rastre de la instal·lació. Unes 130 persones treballaran a partir de demà per desmuntar aquesta instal·lació, de 1.400 metres quadrats.