“Fa un any que estem de lluita, cinc accions en aquesta entitat, i en tot aquest temps no han negociat res: ni un lloguer, ni una dació ni cap condonació“, denuncia Carme Porta, activista de la PAH. Una cinquantena de persones han ocupat aquest matí l’oficina situada al número 613 de la Gran Via de les Corts Catalanes, per pressionar Novagalicia Banco i aconseguir solucions per a les 15 famílies afectades.

Un els casos més urgents i als quals l’entitat ha negat cap mena de resposta és el de Canimue Mariluis, que viu en un petit habitatge, situat en uns baixos, amb una hipoteca de més de 170.000 euros que va deixar de pagar el setembre de 2012. Mariluis té una filla de quatre anys i cobra 400 euros al mes. La PAH fa un any que està intentant negociar el seu cas, un dels més urgents. Sol·liciten la dació en pagament i un lloguer social, però encara no han obtingut cap mena de resposta. Com el de la Mariluis tenen 14 casos més per als que aquesta entitat, absorbida per un banc veneçolà anomenat Banesco, no ha donat resposta.

Amb tot, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat l’entitat bancària per intentar aconseguir que Novagalicia es comprometi a negociar: “és intolerable no tenir resposta en un any, fem una feina de contenció que podria no aguantar gaire, perquè les famílies estan desesperades i en alguns casos amenacen de suïcidar-se”, lamenta Carme Porta, una de les activistes de la plataforma. Com és habitual en aquests casos, els membres de la PAH estan disposats a quedar-se tot el temps que faci falta ocupant l’entitat fins que obtinguin una resposta dels responsables de l’entitat.