MONTSERRAT VENDRELL directora general del Parc Científic de Barcelona "Catalunya, en primer lloc, som un país petit com tots sabem, molt petit i, per tant, tenim uns indicadors relatius, és a dir, la investigació que fem pel nombre d'habitants que tenim és excel·lent. Ens trobem en un nivell... per exemple, de consecució de fons europeus als nostres investigadors, som molt competitius. I l'aposta de crear centres de recerca independents està tenint fruits. Ara els recollim. En índex absoluts, som un país petit, però hem aconseguit unes fites que dins l'estat són pioneres i, a Europa, són perfectament compatibles. M'agradaria una comunitat vibrant en què la Biocat no fes falta, en què els investigadors tinguessin molt clar que han de fer una recerca bàsica d'excel·lència i amb impacte econòmic a mitjà-llarg termini, i en què les empreses apostin pels petits grups de recerca. El micromecenatge encara no ha arrelat però hi ha una petita llavor, és feina nostra de demostrar que aquest és un camp pel qual s'ha d'apostar."

Montserrat Vendrell, nomenada recentment com a directora del PCB,  ha insistit en la importància del coneixement com a motor econòmic, i ha expressat el desig que “les empreses apostin pels grups de recerca i les petites empreses sorgides de l’entorn universitari”.

La directora general del PCB ha fet referència al micromecenatge com a forma de finançament de la recerca, del qual ha comentat que “encara no ha arrelat” a Catalunya i que cal treballar pel que fa als incentius fiscals. Segons Vendrell, però, “hi ha una petita llavor” i cal demostrar que és un camp que té un retorn econòmic i que treballa pels ciutadans.