Jane Goodall ha citat Gandhi per il·lustrar la situació actual: “La natura proveeix de sobres per cobrir les necessitats de l’ésser humà, però no en pot cobrir la cobdícia”. Per això, la primatòloga ha convidat a reflexionar sobre si allò “què consumim ha implicat explotació infantil, l’ús ingent de petroli o la desforestació de boscos”, entre altres conseqüències.

La protecció dels primats

La missatgera de la Pau de les Nacions Unides ha explicat que, tot i tenir 80 anys, treballa més que mai per protegir els primats i els seus hàbitats, greument amenaçats per l’acció humana, segons Goodall. La naturòloga també ha parlat sobre els parcs zoològics, ha distingit que n’hi ha de bons i de dolents i ha afirmat que alguns treballen en pro “de la conservació dels animals i per conscienciar del seu valor”. Tot i així, en referència als dofins i als elefants, ha afirmat que mai no haurien d’estar tancats.

A la conferència també hi han assistit Rebeca Atencia, directora de l‘Institut Jane Goodall al Congo, i Ferran Guallar, president de l’Institut Jane Goodall a Espanya. Tots dos han explicat els diferents projectes que es duen a terme actualment i les diferents campanyes de conscienciació a favor del consum responsable que es fan en ambdós països. A més, durant l’acte s’ha volgut remarcar l’acció de l’ésser humà com a motiu pel qual els ximpanzés i altres animals es veuen obligats a deixar la selva i han de ser acollits per les reserves de l’institut, defensant així la necessitat ètica de l’existència d’aquests centres.