ELISABET VENDRELL, presidenta de l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais "Els nostres fills i filles tenen dues mares o dos pares legalment i això ja no ens ho treu ningú i realment el nostre sentiment és de joia, d'adonar-nos que han estat set anys vivint amb una mena d'incertesa i una sensació estranyíssima." JOAQUIM ROQUETA, secretari general de la Coordinadora LGTB "Per tant, és molt important que no hi hagi més retallades ideològiques dels nostres drets ni aprofitant el tema de la crisi. Creiem que encara tenim moltes amenaces i necessitem el treball conjunt de tota la societat." EUGENI RODRÍGUEZ, portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya "Ara tenim un sostre, però cal que estiguin els ciments forts i cal una llei contra la homofòbia i la transfòbia sobretot en el tema de la transsexualitat que es deixi de concebre que és una disfòria de gènere."

El brindis s’ha fet al Parc de la Ciutadella, on es troba el monument en record als homosexuals represaliats des del 20 de març de 2011. La comunitat gai va proposar ubicar-lo aquí en record a la dona transsexual que el 6 d’octubre de 1991 va ser brutalment assassinada per un grup de neonazis. El col·lectiu de gais i lesbianes s’han mostrats molt satisfets amb la decisió del Tribunal Constitucional i han demanat que no es faci cap retallada més dels seus drets.

El 2005 el PP va interposar un recurs a la llei que equiparava el dret de les parelles homosexuals a casar-se en les mateixes condicions que les heterosexuals. En tot aquest temps s’han celebrat prop de 25.000 matrimonis a tot Espanya entre gais o lesbianes.