Una vintena de persones, entre elles 10 refugiats, s’han concentrat aquest dijous davant de la Generalitat per reclamar solucions per aconseguir la targeta vermella de resident en territori català. Des de l’associació de refugiats residents a Catalunya afirmen que no saben què han de fer entre la primera i la segona fase d’aquest procés per ser resident de ple dret al país.

Alguns dels refugiats, provenen d’Ucraïna, un país amb una guerra que, afirmen, no ha estat reconeguda com a tal i això els comporta dificultats a l’hora de poder adquirir garanties per aconseguir un pis a Catalunya. Des de la plataforma asseguren que hi ha prop de 200 persones afectades a tot Catalunya, a les quals se’ls ha denegat el permís de la targeta vermella, un document que els permet residir momentàniament al país.

Segons l’associació, alguns refugiats es troben a mig camí del procés i mentre se’ls denega el permís no se’ls dona cap altra solució des de l’administració. A més, això, asseguren, no els permet accedir a un lloc de feina ni tampoc tenir cap aval per poder continuar desenvolupant la seva vida al país.