El vídeo recull el testimoni dels agents que van socórrer una nena que no respirava a la ronda del Litoral, dels policies que van aturar uns cavalls desbocats durant la festa de Sant Medir, a Gràcia, o de l’agent fora de servei que va impedir l’assassinat d’una veïna.

Les imatges es van projectar durant l’acte de lliurament de les medalles d’honor al mèrit a aquells agents de la Guàrdia Urbana que han tingut alguna actuació destacada, així com també a les entitats que col·laboren amb el cos per mantenir la convivència i la seguretat a la ciutat. En total es van repartir 86 medalles, una d’or, 31 d’argent i 54 de bronze.

L’agent Francisco Javier Paris va rebre la Medalla d’Honor al patiment en categoria d’or i l’agent Albert Cortadellas, en categoria d’argent. Tots dos van patir lesions quan estaven de servei a la ronda del Mig i un turisme va col·lidir amb ells. També han rebut medalles d’honor al mèrit en categoria d’argent el sotinspector Eduard Fornells i els agents Manuel González, Lucas Herrera i Cristian Corbalán.