La solidaritat dels catalans és, segons la Fundació Banc dels Aliments, inqüestionable, però encara avui creix el nombre de famílies que necessiten ajuda. Calen més tones d'aliments i, per tant, és imprescindible que més gent col·labori per tornar a fer un recapte històric. ANTONI SANSALVADÓ, president del Banc dels Aliments de Barcelona "Si que sembla que hi ha signes de que les coses van una mica millor, però d'això a que l'atur disminueixi, que és un dels grans factors, a que la gent gran rebi més assistència, hi ha el problema de les pensions, i els infants que estan tant desprotegits, això falta estona" Perquè no hi faltin voluntaris, periodistes destacats catalans hi han posat el seu granet de sorra amb una campanya com aquesta. XAVIER MUIXÍ, director d'Informatius de BTV "Hi ha temes que estan més enllà de la objectivitat o de la subjectivitat, i en aquest moment crec que els periodistes ens hem de mullar per una campanya com la del Banc del Aliments" Des d'avui mateix tothom que ho vulgui es pot inscriure en aquesta web per col·laborar al Gran Recapte, que enguany se celebrarà el 29 i 30 de novembre.

La campanya solidària de “Voluntaris del Gran Recapte”, que organitza la Fundació del Banc dels Aliments, té per objectiu la recollida d’aliments per abastir el gran nombre de persones amb pocs recursos i amb greus mancances alimentaries. Es calcula que, actualment, un 20% de la població forma part d’aquest sector de la població.

Perquè és pugui repetir l’èxit d’altres edicions, el Banc dels Aliments fa una crida per aconseguir, a través de les inscripcions al web15.000 voluntaris distribuïts pels 1.300 punts de recollida d’arreu del país. L’any passat es van mobilitzar 13.000 v0luntaris en els poc més d’un miler de punts. En total es va aconseguir recollir més de dos milions de quilos d’aliments i aquest any s’espera superar aquesta xifra.

Entre el gruix de voluntaris hi haurà alguns rostres coneguts com el de Xavier Muixí, Jordi Basté, Albert Om, Màrius Carol, Mònica Hernández i Roger Rofín, tots ells vinculats als serveis informatius del país. D’aquí el lema d’aquesta cinquena edició: “Volem donar una bona notícia“. “Els periodistes ens hem de mullar per actes com aquest, també ens agrada poder donar bones notícies”, ha assenyalat Xavier Muixí.

Els aliments demandats pel Gran Recapte són bàsicament aquells que són nutritius de llarga durada, com llegums, conserves de peix, llet o oli.