És la primera concentració que fan. Són veïns que rebutgen que el Parc Güell sigui de pagament. Consideren que la mesura no beneficia el conjunt de la ciutadania. LAIA VIVES, Plataforma Defensem el Park Güell "És una mesura absolutament lucrativa. El manteniment del parc ha d'estar considerat dins dels pressupostos públics, perquè és un espai públic, com qualsevol altre parc de Barcelona. I creiem que el tancament que proposa l'Ajuntament no regularà els usos dels parc, no regularà l'afluència turística." Mentrestant, al parc ja s'hi estan instal·lant les taquilles d'accés a la zona on es restringiran les visites, a la part monumental, que representa el vuit per cent del parc. Dins del recinte hi ha diversos centres escolars. Alguns dels pares i mares consideren que és una mesura positiva. MARIA CARRASCO, mare d'alumnes de l'escola Baldiri i Reixach "Realment el parc es converteix en un caos quan treus els nens està ple de turistes. Has de demanar si us plau que et deixin passar. Al començament serà complicat, perquè hi haurà molta gent, hi haurà cues per entrar. Però creiem que a la llarga com a usuaris del parc com a usuaris de l'escola serà una gran millora." També serà gratuït per als 77.000 veïns dels cinc barris del districte de Gràcia, que rebran una carta per recollir un carnet d'accés al parc a les oficines d'atenció al ciutadà. La resta de barcelonins, si hi volen entrar gratuïtament, s'hauran de registrar al web Gaudir Més Barcelona, amb entrades limitades. Pel que fa a les entrades de pagament se'n vendran un màxim de 800 cada hora.

Des de la plataforma, que compta amb 50 entitats adherides i més de 50.000 firmes recollides, afegeixen que, amb aquesta mesura, el patrimoni del parc no està assegurat, perquè el fet de pagar entrada no és sinònim de civisme. Consideren que hi ha altres vies per protegir la zona monumental i alerten que, igual que passa a la Sagrada Família, es faran cues a les taquilles i les portes d’accés. Per aquesta raó, afirmen que és una mesura que no solucionarà la problemàtica real i que, a més, és discriminatòria perquè diferencia els veïns dels barris adjacents i els de la resta de la ciutat.

Segons el consistori, el pla continua en marxa i serà de pagament el proper 25 d’octubre. Fonts de l’Ajuntament han explicat que en les properes setmanes prop de 77.000 veïns dels cinc barris adjacents al parc començaran a rebre la documentació per poder entrar gratuïtament a l’espai.

La concentració ha començat a les 19 h davant de la seu del districte de Gràcia, on ha tingut lloc l’última taula de treball que ha fet l’Ajuntament amb diferents entitats per crear el pla de tancament.