El fiscal Antoni Pelegrín ha eximit de responsabilitats penals els constructors de l’hotel de Rec Comtal (l’empresa Núñez i Navarro), ja que no van prendre decisions “arbitràries, realitzades intencionadament amb coneixement de la seva injustícia”. Pelegrín ha apuntat que el pla urbanístic que va permetre construir l’edifici es va fer “amb infracció d’una sèrie de preceptes” que, segons Pelegrín, presenten “vicis de nul·litat de ple dret”.

Per això, ha instat l’Ajuntament a fer una “revisió d’ofici” de l’aprovació de l’MPERI. En aquest sentit, la fiscalia acredita que hi ha hagut “una omissió per part d’algun responsable municipal” per fer complir el previst en el document amb relació a integrar l’hotel al barri, i que “s’ha fet una interpretació discutible” sobre els requisits de conservació de l’antic rec Comtal.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, l’advocat de l’Associació de Veïns del Casc Antic, Daniel Giménez, ha acusat l’Ajuntament d’haver fet “una interpretació supertramposa de les regles de joc urbanístic, només per legitimar un hotel”, però ha reconegut que és massa tard per evitar que l’hotel acabi obrint: “l’hotel està fet, pràcticament, i és molt difícil, per no dir impossible, que això es tiri enrere”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí: