El penalista Oriol Rusca ha guanyat, amb un total de 2.795 vots, les eleccions a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, i serà el nou degà dels lletrats barcelonins, en substitució de Pedro L. Yúfera, que ha ocupat el càrrec durant els últims quatre anys.

La victòria de la candidatura d’Oriol Rusca, especialitzat en dret penal i que pertany al torn d’ofici des dels seus inicis, significa un canvi profund en l’organització de l’ICAB. Rusca vol un col·legi d’advocats que sigui participatiu, proper i implicat en la lluita contra les desigualtats. L’advocat penalista i el seu equip s’han compromès a millorar la gestió del torn d’ofici i a lluitar per la seva dignitat i s‘oposen a la llei de taxes perquè consideren que és discriminatòria i que atempta contra el principi de la tutela judicial efectiva.

El segon candidat més votat ha estat Luis Antonio Sales, amb 1.840 vots, seguit de Jordi Domingo, amb 1.821 vots; Juan Carlos Segura, amb 752 vots; i Vanessa González, amb 596 vots.

Pel que fa a al càrrec de vicedegana l’ocuparà Rosa M. Barberà Ramos, que ha obtingut 2.877 vots; el secretari serà Rafael Espino Rierola, amb 2.864 vots, mentre que els càrrecs de diputats els ocuparan Esther Palmés, Carme Adell, Jorge Navarro, Eva Pous Raventós, Josep Llàcer Morell, Julia Herrero Alcorta, Josep Capdevila Francàs, Mercè Claramunt, Gemma Solanas Romero i Jani Trias Arraut.