Aquest any per primera vegada la Creu Roja està ajudant a pagar les beques menjador a les més de 670 famílies que se'n beneficien a tot Catalunya. La campanya d'alimentació d'emergència d'estiu servirà per poder continuar contribuint a garantir una bona alimentació als nens i nenes un cop acabat el curs. Entre el 22 de juny i l'11 de setembre les famílies que ho necessitin podran acostar-se a la seu de la Creu Roja que tinguin més a prop i allà se'ls donaran uns vals que podran bescanviar a comerços de proximitat per menjar fresc: fruita, verdura, llegums, carn i peix. ENRIC MORIS, coordinador de la Creu Roja a Catalunya "És una situació molt preocupant per a la Creu Roja. En aquests moments hi ha 300.000 famílies a Catalunya que oficialment no tenen cap tipus d'ingrés. A moltes d'aquestes famílies hi viuen nens i nenes i és una situació per la nostra generació que estem ara a l'organització que no havíem viscut des de fa molts anys. La nostra preocupació ara és que de l'emergència social no es passi a la crisi humanitària en alguns col·lectius. I per tant, no estem contents de fer aquesta campanya." De l'ajuda d'estiu de la Creu Roja se'n beneficiaran tots els qui mengin amb beca a l'escola, els seus germans de zero a tres anys i altres infants que pateixin una especial vulnerabilitat. En total unes 1.000 famílies.

Els ajuts alimentaris de la campanya que impulsa la Creu Roja es distribuiran entre les famílies dels infants que ja reben beques menjador escolar de l’entitat, els germans de 0 a 3 anys i altres infants que estiguin en una situació d’especial vulnerabilitat. Entre el 22 de juny i l’11 de setembre les famílies que ho necessitin podran acostar-se a la seu de la Creu Roja que tinguin més a prop i allà se’ls donaran uns vals que podran bescanviar a comerços de proximitat per menjar fresc: fruita, verdura, llegums, carn i peix. La tria dels aliments s’ha fet en col·laboració amb l’Agència Catalana de Salut.

En total, es vol ajudar un miler d’infants i, per fer-ho, la Creu Roja té un pressupost de més de 200.000 euros procedents de fonts de l’entitat i d’aportacions privades d’empreses i de particulars.

Aquest any és el primer que la Creu Roja està ajudant a pagar les beques menjador amb ajudes directes a les famílies.