MARIA JEREZ "Volem deixar molt clar que no és un no pagar, sinó que és retenir aquesta quota per forçar l'Ajuntament a que parli amb nosaltres. Han augmentat les ràtios a les escoles, han disminuït les hores del personal a les aules. S'ha privatitzat la gestió de les escoles de nova creació. I, a més a més, aquest curs en algunes escoles s'ha reduit les hores del personal de suport de cuina."

La campanya consisteix ano pagar la quota d’escolarització i menjador de l’escola bressol municipal com a mesura de protesta. Mireia Jerez, portaveu de les AMPA, assegura que “no és un no vull pagar sinó una retenció de la quota perquè volem diàleg amb el govern municipal”. Aquest dimarts han entregat al registre de l’Ajuntament la documentació de 300 famílies que s’han adherit a la protesta. Les AMPA de les escoles bressol han rebut l’assessorament del Col·lectiu Ronda perquè l’acció sigui legal. Les famílies retenen els diners que han de pagar a les guarderies de tres formes diferents. Alguns han optat per ingressar els diners a través d’una transferència a les AMPA, diposar els diners davant d’un notari, precisament aquest dilluns van fer efectiu els diners de 117 famílies, o que cada família faci la retenció de la quota a casa seva.


Les retallades i el nou model de gestió

La majoria de persones que s’han afegit a la protesta denuncien un augment de les ràtios a les aules i el canvi de model que està engegant l’Ajuntament després de la incorporació de tres noves escoles bressol municipals que estan gestionades per empreses privades.