Patge GREGORI "Que mirin de ser feliços, que mirin de ser solidaris, que mirin de ser amics." Són els consells del patge reial Gregori adreçats als més petits. Ell i la patge Estel han participat avui en la presentació de la cavalcada, que enguany tindrà una banda sonora pròpia i s'hi potenciaran els elements escenogràfics. MARTA ALMIRALL, directora de Festes i Tradicions de l'ICUB "Tres carrosses noves, juguets, la carrossa d'anar a dormir i una carrossa que ens ve directament de Senegal, amb una carrossa de joguines africanes amb molts artistes". L'edició de 2011 recordarà més que mai un gran espectacle de carrer. Per això més de 1.200 professionals entre companyies de teatre i artistes faran possible els 800 metres d'espectacle itinerant pels carrers de Barcelona. Petits i grans estan convocats el dia cinc a dos quarts de cinc de la tarda al Moll de la Fusta, on hi haurà activitats d'animació i algunes sorpreses abans de l'arribada dels Reis. Com sol ser tradició, Ses Majestats viatjaran a bord del pailebot Santa Eulàlia i preveuen atracar al port a les cinc de la tarda. La comitiva reial sortirà a dos quarts de set del vespre des de l'avinguda del Marquès de l'Argentera. Enfilarà via Laietana i deixarà la plaça de Catalunya, fins arribar al carrer de Sepúlveda, per finalitzar a la Font Màgica de l'avinguda de Rius i Taulet cap a les nou del vespre. Per aquells qui vulguin veure les carrosses reials de ben a prop, ho podran fer a partir de demà al migdia al Palau d'Alfons XIII de la Fira de Montjuïc.

Els detalls de la cavalcada de Reis, que es farà dimecres, 5 de gener, s’han presentat aquest matí. Entre altres novetats, hi destaca el fet que, aquest any, la desfilada tindrà  música i cançons pròpies creades pel compositor Manuel Pagán. El guió, el signa David Cirici.

També els seguicis dels Reis incorporen novetats: Melcior tindrà una comparsa d’ocells-xanquers, Gaspar una comparsa de micos i Baltasar una carrossa de joguines.

Els Reis arribaran a Barcelona cap a les 17 h a bord del pailebot Santa Eulàlia. Un cop a terra, el seguici reial començarà a desfilar des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera per diferents carrers de la ciutat per acabar a l’avinguda de Rius i Taulet, davant de les fonts de Montjuïc. Durant la desfilada -que tindrà cinc quilòmetres de recorregut-, es llençaran 18.000 quilos de caramels i hi participaran més d’un miler de persones -entre ballarins, actors, xanquers, geganters, etc. – i un centenar de voluntaris.