Per quart any, el Banc dels Aliments dóna el tret de sortida a “La fam no fa vacances”, una campanya que l’any passat va aconseguir més de 400.000 quilos d’aliments gràcies a l’organització de 600 activitats a tot Catalunya. Per això ara fan una crida a la població perquè posi en marxa actes solidaris per recollir aliments de primera necessitat com oli, llet, llegums i conserves.

El recapte es farà durant els mesos de maig i juny per assegurar que durant les vacances d’estiu els centres col·laboradors tinguin suficients provisions. L’objectiu és cobrir les necessitats de 700 entitats i aconseguir com més aliments millor. Entre les activitats ja confirmades, destaquen la iniciativa Cap nen sense bigoti, que va aconseguir recollir més de mig milió de litres de llet ara fa tres anys, i la campanya “Maletes contra la fam”, en què s’entrega l’equivalent al pes d’una maleta en aliments per a les entitats.

Actualment, més d’un 20 % de la població catalana viu per sota del llindar de la pobresa i el Banc dels Aliments atén més de 235.000 persones. En els darrers cinc anys, aquesta entitat ha vist multiplicades per vuit les donacions.