Molts joves del Raval s’han format en noves tecnologies o altres àmbits educatius a l’Associació per a Joves Teb. L’entitat va néixer fa 25 anys per oferir un espai de lleure i formació als joves del barri fora de l’horari escolar i ara, un quart de segle després, ha decidit transformar-se en la cooperativa Colectic.

Anna Sànchez és sòcia d’aquesta nova cooperativa. Fa temps que hi treballa i aquest canvi de forma jurídica, segons assegura, és per normalitzar un funcionament que ja era de cooperativa. “Vam apostar per una forma jurídica que per nosaltres representa aquest poder col·lectiu de persones que tenen un projecte, que treballen juntes i que prenen les decisions entre elles, sense caps ni amunt ni avall”.

Canvi provocat per la nova realitat social

Un altre dels motius que han propiciat el canvi de forma jurídica és el model econòmic que segueixen. Moltes entitats, segons apunta l’Anna, “van començar sent associacions però els canvis a la societat i a la manera de funcionar han propiciat que moltes funcionessin ja com a cooperatives”.

En el cas de l’Associació per a Joves Teb “com que les subvencions en els últims anys han anat baixant, la part de servei ha crescut i aleshores una associació amb aquest component tant d’oferir serveis tampoc no era natural o tampoc no era gaire coherent”.

El canvi de l’Associació per a Joves Teb a la cooperativa Colectic és només un canvi de nom i de forma jurídica ja que els altres aspectes, com l’equip de treball, l’espai i els projectes que han desenvolupat fins ara, es mantenen igual.