A l’Audiència de Barcelona ha començat aquest dilluns el judici contra el suposat nou violador de l’Eixample. La fiscalia li demana 90 anys de presó per presumptament haver agredit sexualment cinc noies a l’entrada de casa seva, després d’amenaçar-les amb un ganivet o un tornavís. La vista ha començat amb les declaracions de quatre de les víctimes, que han identificat l’acusat i han ratificat les agressions.

Segons l’advocada d’algunes de les dones, Ámbar Ladrón de Guevara, totes han mantingut una versió coherent dels fets, tots molt similars, i han identificat l’acusat com el seu agressor, igual que van fer en el moment de denunciar-lo. La fiscalia sosté que l’home va agredir sexualment quatre dones entre el 2015 i el 2016 i una cinquena el 2004. En tots els casos els “modus operandi” era el mateix: les abordava de matinada als portals de casa seva, al districte de l’Eixample, i les obligava a mantenir contacte sexual, tot amenaçant-les amb un ganivet o un tornavís. En algunes ocasions, a més, també els va robar diners. Per això, també està acusat de quatre robatoris amb intimidació, un en grau de temptativa.

El presumpte violador va ingressar a la presó després de ser detingut el març del 2016, quan intentava una altra agressió. Segons els Mossos d’Esquadra, l’acusat arribava en cotxe des de Molins de Rei, d’on és veí, i aparcava a la plaça d’Espanya. Des d’allà, es desplaçava fins a la plaça de la Universitat i esperava el tancament dels locals d’oci de la zona per localitzar víctimes potencials. Segons els investigadors, el detingut seguia les dones i aprofitava el mobiliari urbà per amagar-se.

El judici continuarà aquest dimarts amb les declaracions de més testimonis i investigadors i acabarà dimecres quan està previst que declari l’acusat. Cal remarcar que en quatre de les agressions sexuals s’aprecia l’agreujant de reincidència, ja que se’l va condemnar l’any 2014 a vuit mesos de presó per abusos sexuals, però mai no va complir-los perquè se li va suspendre la pena.