En la declaració, el jove, que és l’únic acusat perquè és l’última persona que es creu que va estar en contacte amb la víctima abans de morir, ha negat que la matinada del 28 d’abril de 2013 ofegués la noia, de 15 anys, i amagués el cos entre les roques de l’espigó de la platja. El jove, però, ha admès que va mentir als seus pares, a la mare de la víctima, als amics i als Mossos d’Esquadra, ja que va donar diferents versions dels fets. Primer va dir que va acompanyar la víctima al metro de Virrei Amat, tot i que els Mossos van descobrir que era mentida perquè van repassar les càmeres de seguretat i no van veure la parella. No va ser fins al dia de la detenció quan el jove va reconèixer que va estar a la platja de la Mar Bella amb ella, que hi va mantenir relacions sexuals i que van prendre alcohol junts. L’acusat ha assegurat que va mentir per “por” de les conseqüències i pel què diria l’entorn més proper d’ell i de la víctima. Segons el jove però, ell va marxar perquè era tard i havia begut, mentre que la víctima va voler quedar-se.

El ministeri fiscal acusa el jove d’un delicte d’homicidi i li demana 14 anys de presó, mentre que l’acusació particular considera que va assassinar la noia i li’n demana 20. L’advocat de la defensa, en canvi, creu que cal absoldre el jove perquè no hi ha indicis de criminalitat. El defensor ha dit que podria ser que la noia morís per accident, per imprudència o fins i tot, que se suïcidés per la suposada mala relació que tenia amb la mare, pel consum de drogues i per un desengany amorós, entre d’altres.

Com que l’acusació és un delicte d’homicidi, el judici el duu a terme un tribunal popular. La vista s’allargarà tota la setmana i aquest dimarts començaran a declarar els testimonis. En total, són una vintena, entre familiars i amics de l’acusat i la víctima i agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en la investigació.