Els immobles des d’on es distribuïa droga estaven ocupats il·legalment. Segons expliquen els cossos policials, un cop buidats i desmantellats, els propietaris dels pisos han tapiat els accessos als habitatges per evitar noves ocupacions.

Fa setmanes que els veïns de la zona propera als carrers d’en Roig, de Picalquers i d’en Botella, denuncien la venda de droga al barri i l’empitjorament de les condicions al carrer. Han protagonitzat diverses manifestacions i cassolades per evidenciar el seu malestar. També es queixen de la degradació a l’interior dels seus edificis. La Núria, propietària d’un pis al carrer d’en Roig, assegura que hi ha gent malvivint a l’escala i que s’hi poden trobar des d’excrements fins a xeringues. En Carlos viu de lloguer des de fa dos anys al mateix carrer i diu que els veïns tenen por: ‘hem demanat que s’intervingui als Mossos i la Guàrdia Urbana perquè no es pot viure així. Temem als narcoocupes. Hem arribat a comptar fins a 60 persones dormint en un terrat i per això la gent s’està tapiant finestres i portes perquè no entrin’

Segons fonts policials, les queixes veïnals van motivar l’inici d’una investigació per part del Grup de Salut Pública de la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella, juntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, que van establir un dispositiu de vigilàncies i seguiments que han conduït l’operació d’aquesta setmana.

A la tarda la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, representats dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i veïns s’han reunit per parlar de la situació. Des l’Ajuntament es comprometen a seguir treballant, els veïns asseguren que continuaran lluitant per intentar acabar amb els pisos on es ven i consumeix droga.

Des de principi d’any, s’han realitzat 18 entrades a domicilis del Raval i detingut 16 persones en relació amb la venda de substàncies estupefaents. Els cossos policials mantenen encara diverses operacions obertes, de manera que no es descarten properes detencions.