Així ho assegura el portaveu d’UGT Bombers , Antonio del Río. Els representants d’Interior han abandonat la negociació una hora després de la primera reunió, en el moment en què els bombers han bloquejat l’accés a Interior. Des del Departament consideren un fet molt greu la protesta, i per això s’han suspès les converses amb els sindicats de bombers.

Segons els sindicats, la trobada ha estat molt breu i de poc contingut, bàsicament els sindicats han explicat al Departament com els afectaran les mesures d’estalvi que el govern vol aplicar. El portaveu d’UGT assegura que el govern català ha congelat les plantilles, fet que els bombers consideren especialment greu ja que creuen que la plantilla sovint es queda curta.

Una altra de les crítiques dels sindicats és que el govern vol reduir un 25% les ajudes per a incapacitats temporals, malalties que generalment són conseqüència del treball. Això implicaria que, en cas de baixa laboral, els bombers només cobressin el 75% del salari, un fet que consideren greu perquè per les característiques de la seva feina han d’afrontar moltes lesions. A més, els representants dels bombers es queixen que, de seguida que ha començat la protesta, en què els bombers han bloquejat l’accés a la seu d’Interior (fortament custodiada per mossos d’esquadra), els seus interlocutors s’han aixecat de la taula. Des d’UGT acusen Interior de voler aplicar les mesures de forma unilateral i no tenir interès a negociar.

Els prop de 100 bombers que s’havien concentrat davant Interior s’han afegit a la protesta dels funcionaris en contra de les retallades.