El Departament de Justícia i els sindicats de funcionaris de presons han reprès aquest dimarts a la tarda la negociació del conveni laboral que es va trencar el dia 12 de gener. La represa de les converses ha estat possible després que els tècnics penitenciaris han treballat amb normalitat durant tot el cap de setmana.

Sindicats i Administració s’han trobat en una reunió a la direcció general de Serveis Penitenciaris, passades les sis de la tarda. A les portes de l’edifici s’hi han concentrat una trentena de funcionaris de presons per fer suport als seus representants.

El delegat sindical de CCOO, Albert Antón, ha explicat que la proposta que els presenta l’Administració és diferent de la darrera que els havia arribat, dijous de la setmana passada.

Els funcionaris de presons van bloquejar divendres passat, dia 13, cinc centres penitenciaris catalans. Aquest fet va provocar que el Departament de Justícia trenqués la negociació fins que se’ls garantís que les presons funcionarien amb normalitat.

Els treballadors penitenciaris rebutgen que se’ls rebaixi més el sou que a la resta de treballadors públics, que suposaria una disminució salarial de 43 euros mensuals. Tampoc no volen acceptar que se’ls retallin dos dels 16 dies de festa a l’any que tenen com a compensació dels festius intersetmanals que han de treballar. Només estan disposats a acceptar aquestes mesures si el Departament de Justícia es compromet a aplicar-les només durant el 2012, per tornar a les condicions anteriors el 2013. Aquest és l’últimàtum que els funcionaris e presons han plantejat a Justícia. Les dues parts estan emplaçades aquest dimecres per intentar desbloquejar la negociació.