AGUSTÍN GARCÍA, veí de Nou Barris "Esto es una de las mobilizaciones que estamos haciendo, pero vamos a hacer muchas más hasta conseguir que se restablezca el servicio de urgencias en nuestro CAP. Consideramos que esto es una excusa para justificar los recortes de los gastos cuando en realidad es una agresión a la sanidad pública de calidad y gratuita".

La cinquantena de veïns hi van entrar ahir a les 20 h. Denuncien que amb els ajustos en l’àmbit de la sanitat, l’usuari que necessiti assistència urgent fora de l’horari del centre haurà de dirigir-se a la Vall d’Hebron o al nou centre al districte d’Horta-Guinardó. Aquest centre s’instal·larà a la Clínica Carmelitana, de titularitat privada i  l’Administració n’haurà de pagar un lloguer. Els veïns no entenen pe rquè l’Administració ha de pagar per aquest espai quan consideren que el CAP de la Guineueta pot seguir funcionant de nit.

Dificultats d’accés

Els usuaris d’aquest CAP asseguren que hi ha mala convinació de transport públic per arribar als altres centres alternatius i que només s’hi pot accedir amb vehicle privat. A més, calculen que el 57% de la població del barri és major de 60 anys.

Més protestes

Els veïns asseguren que aquesta no serà l’única acció que faran. Han confirmat que el tancament serà indefinit fins que no es retornin les urgències al barri. A més, aquesta tarda han convocat una concentració a les portes del centre.