Des que es va posar en marxa, la web ha rebut milers de visites. En els últims dies, però, la col·laboració ciutadana havia baixat molt i cada cop es rebien menys trucades. Aquest és un dels motius que ha portat el Departament d'Interior a retirar la pàgina. Però no n'és l'únic. MANEL PRAT, director de la policia "Com que no volíem estigmatitzar ningú, ens vam comprometre que passat un mes, treuríem les fotografies o en penjaríem de noves." I com que no en tenen més, han decidit treure la web de la xarxa. Des d'aquesta tarda, ja no es pot consultar. Això no vol dir, però, que la tanquin definitivament. Simplement, està inactiva. En un futur, si es necessita, es tornarà a posar en marxa. De fet, el Departament d'Interior està estudiant penjar-hi fotos d'altres delinqüents que estiguin buscant, com presos que s'hagin fugat o violadors reincidents. De moment, però, només és un projecte. Perquè el que sí que tenen clar els Mossos és que més enllà de les crítiques que ha rebut la pàgina, el projecte funciona. MANEL PRAT, director de la policia "Ningú no ha pogut demostrar que sigui il·legal..." El síndic, però, té oberta una investigació. A més, entre les fotografies penjades hi havia almenys un menor. Durant el mes que ha estat activa, la web ja ha permès identificar 22 de les 68 persones que hi apareixen. A algunes se les detindrà en els propers dies. A la resta, se'ls entregarà una citació judicial amb el dia que han de comparèixer davant el jutge. A la gran majoria se'ls imputa una falta de danys per destrosses en mobiliari públic.

Exposar les imatges durant un temps perquè la ciutadania pugui identificar les persones que hi apareixen i després retirar-les és, de fet, el criteri que se segueix normalment amb les imatges que graven, per exemple, les càmeres de videovigilància.

Els Mossos ja han passat tota la informació al jutge perquè obri diligències contra ells. Durant aquest temps que ha estat en marxa, milers de persones han visitat la web. Com que no tenen més material nou per penjar, els Mossos d’Esquadra han despenjat la pàgina i ja no és d’accés públic. Interior, però, insisteix que si es tornen a produir incidents, la tornaran a activar.