L’informe recrimina l’ús excessiu de la força per part dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions del 15-M, especialment durant el desallotjament de la plaça de Catalunya. L’oenagé explica que els informes mèdics i les imatges de vídeo confirmen que la policia va pegar als manifestants i els va disparar pilotes de goma.

A més, l’organització denuncia que els antiavalots no anaven identificats i recorda que van rebre 45.000 firmes que sol·licitaven que s’investiguessin els fets tot i que el govern català, asseguren, va manifestar que no calia obrir una investigació sobre les denúncies d’un ús abusiu de la força per part dels agents.

El text també fa una referència a les retallades i denuncia que poden tenir un impacte en els drets dels ciutadans en àrees sensibles com la salut o l’ensenyament.

Àmbit internacional

L’objectiu d’aquest document és denunciar i combatre els abusos contra els drets fonamentals de les persones i establir l’agenda de treball de l’any vinent a favor de la millora de les condicions de vida de tots els habitants del planeta. El text conclou que la falta de lideratge internacional facilita la repressió als països menys desenvolupats i democràtics, especialment al Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient on, segons l’associació, la resposta dels governs va ser, en molts casos, la violència, la tortura i els maltractaments.

L’informe també recull progressos: la tendència mundial cap a l’abolició de la pena de mort o els judicis dels generals Ratko Mladic i Goran Hadzic pels crims perpetrats en les guerres dels anys 90 a l’antiga Iugoslàvia.