El Poble-sec és el sisè barri més brut de la ciutat. Així es desprèn d’un estudi publicat recentment per l’Ajuntament. El veïnat ja fa temps que denuncia la manca de neteja que hi ha als carrers de la zona, però tot i les queixes que han fet arribar al districte, la situació no millora.

El perfil de Twitter de les caques

Les principals molèsties són la presència d’escombraries al voltant dels contenidors i les papereres, l’ús intensiu de l’espai públic i sobretot la presència d’excrements de gos. Això ha impulsat fins i tot la creació d’un perfil de Twitter.

Un dels barris amb més neteja de Sants-Montjuïc

Els responsables de la neteja de la zona oest asseguren que el Poble-sec és una de les zones del districte a les quals es destinen més recursos per combatre la brutícia. Tant és així que des de l’1 de gener el Poble-sec disposa de dos baldejos a la setmana. A això s’hi suma l’escombrada mixta en horari de matí que es fa tres dies a la setmana i a la manual que es fa els altres dos dies. A més, hi ha especial atenció als carrers de Blai, Blesa i Nou de la Rambla, que disposen de serveis específics de neteja.

Més col·laboració ciutadana

El districte de Sants-Montjuïc assegura que sense la col·laboració ciutadana és impossible mantenir net l’espai públic. “Podríem dedicar tot el pressupost de l’Ajuntament perquè la gent pugui seguir llençant coses a terra o sense recollir els excrements dels gossos. Crec que és bo que interpel·lem aquesta corresponsabilitat per tenir una ciutat neta”, afirma la regidora del districte, Laura Pérez.