Comença el compte enrere per al tancament de la zona monumental del parc, que es farà efectiu d'aquí a cinc dies. Per això els treballs no s'aturen, ni en diumenge. L'àrea afectada és només una petita parc del parc, el 7,9%, i en l'horari en què el visiten els turistes. La regulació de l'accés servirà també per fer més control sobre l'entrada dels guies no oficials, com han estat reclamant els professionals acreditats per la Generalitat. OLGA CAMPOS, guia oficial de Catalunya "L'Ajuntament ha reconegut que el Parc Güell, com és un bé d'interès nacional, només hi poden exercir legalment els guies oficials de Turisme de Catalunya, però ells no ho reconeixien abans, ara ho han reconegut." SíLVIA GUTIÉRREZ "Ja s'han entregat 6.500 acreditacions com aquesta als alumnes, acompanyants, professorat i personal dels centres escolars de l'entorn del Parc. També s'han expedit més de 20.000 carnets personals per als veïns empadronats als barris adjacents, tot i que, en aquest cas, encara no s'han acabat de repartir." PEPITA MONTOLIO, veïna "Diu deu dies, però els deu dies ja han passat. Nosaltres anem al parc i vull tenir el carnet perquè després quan hi vagi no em diguin que no hi puc entrar." JOAN ANTON VALENTÍN, veí "Nosaltres vam tornar més tard de vacances i el vaig fer la setmana passada per Internet, vaig demanar-ho." La resta de barcelonins hauran d'adherir-se al club Gaudir més Basrcelona. El registre, que és gratuït, ja està operatiu. Per formar-ne part cal anar a l'Oficina d'Atenció al Ciutada, a la plaça de Sant Miquel i formalitzar la inscripció. MONTSE BADIA, responsable de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà "Un cop aquí nosaltres farem un registre en què demanarem les seves dades personals: nom i cognom, telèfon i correu electrònic. Un cop registrat n'agafem l'empremta dactilar i al cap de set dies rebrà un correu electrònic en què se l'informa de com pot fer la reserva d'entrades." Les entrades seran individuals, tot i que serà possible fer reserves conjuntes.

L’Ajuntament ha posat a disposició dels ciutadans el web parkguell.cat, des d’on es podrà fer la compra de les entrades. El web, a més, ofereix tota la informació necessària per visitar el parc.

La part del parc d’accés restringit és l’anomenada zona monumental, que comprèn la part central del Parc Güell, i és on es concentren els símbols més representatius com l’escalinata amb el drac, la plaça de la Natura, el viaducte del Garrofer i el museu. La resta del recinte, que representa el 92% de l’extensió del parc, continuarà sent d’accés lliure.

El preu de l’entrada general serà de set euros si es compra mitjançant el web, i de vuit euros si l’entrada s’adquireix a les taquilles del parc o a les màquines de venda instal·lades a les estacions de Lesseps i Vallcarca del metro. Per als nens entre set i 12 anys, així com les persones majors de 65 anys i amb targeta rosa reduïda, l’entrada valdrà 4,90 euros —5,60 si es compra a les taquilles—; els nens menors de sis anys i els posseïdors de la targeta rosa tindran l’entrada gratuïta. A més, s’ha establert un màxim d’accessos de 400 entrades per a cada tram horari de 30 minuts.

Els veïns dels barris adjacents al Parc Güell —el Coll, Vallcarca-Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró— continuaran tenint accés lliure a tot el parc durant tots els dies de l’any mitjançant una targeta personal, que podran demanar al web de tràmits de l’Ajuntament, per el telèfon al 010 o presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana de Gràcia, Horta o plaça de Sant Miquel.