vaga infermeria 2023

Fa dies van decretar-se els serveis mínims que hi ha per la vaga d’infermeria 2023 a partir d’aquest dimarts, 12 de desembre, que és indefinida, així com els de les vagues a l’ICS els dies 12, 13 i 20 de desembre. El sindicat Infermeres de Catalunya inicia aquest dimarts una vaga indefinida que ha arrencat a les 7 h i que afecta totes les infermeres i infermers que presten servei al Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

Coincideix que també hi haurà una vaga el 13 i 20 de desembre, convocada per la CGT, que afectarà el personal de l’ICS. A banda, el Sindicato Estatal sin Nosotros no Late la Enfermería també ha convocat una vaga els dies 12 i 13 de desembre que afecta tot el personal estatutari i en formació de l’ICS. I hi ha una protesta més, la prevista per la Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS): es tracta d’una vaga el 15 de desembre i que afecta el personal estatutari, el laboral i el funcionari, que treballa a l’atenció primària de l’ICS.

Vaga indefinida d’infermeria 2023: serveis mínims

Els serveis mínims decretats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per a la vaga indefinida d’infermeria, i que són d’obligat compliment, són:

  • Funcionament normal del servei d’urgències, tant l’atenció als malalts externs com als malalts ingressats a urgències.
  • Funcionament normal de les unitats especials: UCI, unitats de vigilància intensiva, unitats, coronàries, d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.
  • Garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents.
  • Atendre les operacions inajornables derivades de l’atenció urgent i greu.
  • Els malalts ingressats han de tenir dret a ser atesos.
  • El servei de neteja ha de mantenir l’activitat normal a les àrees d’alt risc.
  • Garantir el transport sanitari.
  • En els centres d’assistència extrahospitalària s’ha de garantir l’assistència urgent en l’horari habitual de cada centre. El servei es prestarà amb un 25 % de la plantilla.
  • La resta de serveis funcionaran com si es tractés d’un dia festiu.

Segons la Generalitat, tant l’empresa com els promotors de la vaga han de fer públics els serveis mínims perquè la ciutadania en tingui coneixement.

Serveis mínims per la vaga el 12, 13, 15 i 20 de desembre a l’ICS

Amb motiu de les vagues convocades per la CGT, el Sindicato Estatal sin Nosotros no Late la Enfermería i la FTPS per a diferents dies (12, 13, 15 i 20 de desembre), Treball va acordar que els serveis mínims siguin exactament els mateixos que en el cas de l’aturada indefinida del sector de la infermeria.