El foc, que ha començat cap a les 17 h, ha cremat sobretot mobles vells i materials tèxtils i ha generat una quantitat molt important de fum, que ha causat alarma a la ciutat.

Els bombers han estabilitzat l’incendi uns 40 minuts després gràcies a l’actuació dels bombers. L’interior de la nau, que estava completament buida, ha quedat molt afectat pel foc. No s’ha hagut de lamentar cap ferit i tampoc no s’ha hagut de desallotjar cap persona. Els bombers han revisat que l’estructura no hagi quedat danyada per les flames, han remullat la zona i hi han deixat una capa d’espuma per evitar que el foc reviscoli. De moment es deconeixen les causes de l’incendi però els bombers ja han apuntat que es descarta que el foc s’hagi originat a causa d’una avaria del sitema elèctric o de gas ja que cap dels dos subministraments estaven operatius.

L’espai, que tenia el nom de Nau Espacial i que també era conegut com La Makabra, havia estat ocupat durant un temps per un col·lectiu que l’utilitzava com a centre social autogestionat on s’organitzaven tallers de malabars i trapezi, i es va desocupar per ordre judicial aquest mes de juliol. Alguns veïns dels carrers més propers apunten que, tot i que la nau estava tapiada, actualment hi dormia gent que recull ferralla i que hi accedia per una porta alrernativa.