Aquest dimecres s’ha produït un incendi en un local de la Barceloneta on segons els veïns es carregaven de forma il·legal bateries de bicitaxis. La denúncia l’ha fet a les xarxes socials Laura de la Cruz Termes, consellera d’ERC al districte de Ciutat Vella. A la piulada ha tornat a demanar un “control efectiu d’aquests locals”.

L’incendi s’ha produït aquest migdia al carrer de Sant Josep, 13, baixos, un local que segons l’Associació de Veïns de la Barceloneta fa temps que es dedica a la càrrega de bateries. L’entitat veïnal assegura que ja han denunciat l’existència d’aquest i de diferents locals del barri que es dediquen a aquesta pràctica de manera il·legal. Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, reclama a l’Administració que es facin inspeccions dels espais que ja tenen identificats per evitar més incendis.

Baixos del carrer de Sant Josep, 13, a la Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, assegura que no li consta cap activitat il·legal en aquest local. Tot i això, sí que ha registrat una actuació dels Bombers a les 15 h a l’entrada de l’edifici. Quan hi ha arribat la dotació, l’incendi ja estava extingit, sense més afectació, asseguren.

Els veïns afirmen que feia dies que se sentia olor a cremat i que abans del foc es van produir diverses explosions. A més, afegeixen que algunes veïns han patit agressions per part de les persones del local.

Incendis en altres locals

No és la primera vegada que es produeix un incident similar a la ciutat. L’últim va ser aquest mes de juliol, al barri Gòtic. En aquella ocasió el foc va destapar un punt clandestí que servia com a espai de càrrega de trixis i patinets elèctrics.

El mes de maig, la Guàrdia Urbana ja va desmantellar pel risc imminent d’incendi elèctric una altra instal·lació al Raval on es reparaven i carregaven bateries també per a trixis. I el 2020, tres homes van morir en un incendi al pis de la Barceloneta on vivien i on es van trobar diverses bateries de vehicles que s’estaven carregant, algunes sota els llits. Els Bombers van apuntar a les bateries com a possible detonant del foc.