Completament calcinats, així han quedat els baixos d'aquest edifici ocupat. Els habitatges, però, no han sofert cap dany estructural, tot i que a l'interior hi són visibles els efectes del fum que va inundar l'escala. Les onze famílies que viuen en aquest immoble, batejat com Edifici 15-O, perquè va ser ocupat pels 'indignats' el 15 d'octubre de l'any passat, van sortir dels seus pisos poc després que es declarés l'incendi, per això no hi hagut víctimes. Quatre persones han estat ateses per una intoxicació lleu per inhalació de fum. LUCY SUERO, veïna "Estabamos durmiendo y yo oí al vecino que gritó '¡fuego, fuego!' y cuando abrí la puerta estaba todo negro, negro, que no se veía nada." ESTHER, veïna "Alguns de nosaltres hem estat atesos per l'ambulància, perquè jo, per exemple, en ser asmàtica el fum m'ha afectat, i molt nerviosos." GABRIEL PÉREZ, veí "Yo creo que si no llegamos a salir en 10 minutos, aquí nos ahogamos." Els bombers n'han rebut l'avís poc abans de les tres de la matinada i hi han enviat una ambulància i cinc dotacions, que han extingit l'incendi en 10 minuts. Alguns dels ocupants sospiten que el foc ha estat provocat, com aquest veí, que ha preferit ocultar la identitat. "Yo oí un ruido muy fuerte, tres golpes y me asomé y vi a tres personas que salian corriendo, miré a un lado y vi el humo. No sé con que fin lo hicieron, si es por atemorizarnos." Les famílies han tornat a la que, des de fa un any, és la seva llar. Queda pendent, però, una denúncia per l'ocupació, que segueix el curs per la via administrativa.

Aquesta matinada, pels volts de les 02.30 h, s’ha produït un incendi a l’edifici del carrer d’Almagro, ocupat fa poc més d’un any pel moviment 15-M, que el va entregar a famílies desnonades. Els Bombers hi han enviat cinc dotacions i una ambulància per sufocar les flames. L’incendi s’ha produït al local de la planta baixa de l’immoble, però no hi ha hagut ferits. Un cop apagat el foc, les famílies que es troben a l’edifici han pogut tornar-hi a dormir tot i l’ensurt.

Un dels veïns d’aquesta finca del carrer d’Almagro (on hi viuen 11 famílies desnonades, algunes amb nens) ha afirmat que no podia dormir i que per això, de matinada, ha escoltat tres cops a la part baixa de l’edifici. En sortir per la finestra, ha vist el fum. Ràpidament ha alarmat els veïns que hi havia un incendi al bloc i ha estat possible que tothom sortís al carrer ràpidament. Durant el transcurs dels fets, segons els veïns, un vehicle de la Guàrdia Urbana que passava per la zona ha vist l’incendi i ha avisat els bombers, que han arribat ràpidament i han pogut apagar el foc.

Durant les tasques d’extinció s’ha procedit a evacuar l’edifici, que segons fonts municipals no ha patit cap dany estructural. Quatre persones han resultat intoxicades lleus per inhalació de fum i ateses pel SEM, però han estat donades d’alta ‘in situ’.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/edifici15o/status/263150054410444800″]

Els veïns de l’edifici creuen que el foc ha estat provocat. Així ho expliquen al compte de Twitter de l’Edifici 15-O, on diuen que les flames s’han originat al local de la planta baixa, on algú hauria trencat els vidres. Els Bombers han negat que l’incendi hagués revifat aquest matí (tal com deien els veïns) i no han confirmat les causes de l’incident, que encara s’estan investigant.