El mes de setembre, els treballadors del CIS Cotxeres van trigar més d’una setmana a cobrar la nòmina, i, a més, el pagament es va efectuar en dos torns. Des de la direcció del centre no van especificar el dia en què s’efectuarien els pagaments. Davant d’aquesta situació d’incertesa els treballadors han protestat davant del centre integral de salut perquè no volen que la situació es torni a repetir, i exigeixen el “cobrament íntegre i puntual” dels sous.

En la concentració hi han participat un centenar de persones, la majoria d’elles treballadores del centre, però també hi ha hagut usuaris, “iaioflautes” i membres de l’associació de veïns de Nou Barris. Tots ells han escridassat i han fet sonar xiulets sota el lema de “RIP sanitat pública” en el transcurs d’una marxa, en què s’ha tallat l’avinguda de Borbó i el passeig de Maragall.

Una de les treballadores del centre sanitari, Laura Molano, ha explicat que aquests impagaments els repercuteixen personalment “a l’hora de fer els pagaments pertinents als bancs” però també professionalment. Els treballadors subratllen el cansament, tant físic com psicològic, que pateixen. Segons han explicat, hi ha torns en què “només hi ha un infermer per atendre 88 pacients“.