El vaixell que transportava el contenidor venia de Casablanca i va arribar divendres a la nit al port de Barcelona, després de fer escala al de Lisboa. Duia molts contenidors amb diverses mercaderies i també alguns de buits, com aquest en què s’havien aconseguit ficar els nou polissons. Els contenidors s’han descarregat durant la nit i el vaixell, de bandera holandesa, ha salpat a les 6 h.

Passades les 8 h, un vigilant de la Policia Portuària ha localitzat aquestes persones i ho ha comunicat a la Guàrdia Civil, que els ha tret del contenidor, els ha facilitat mantes i ha avisat el Servei d’Emergències Mèdiques perquè els atenguessin. Les ambulàncies han traslladat dos homes de 23 i de 18 anys a l’ambulatori Pere Camps, un amb dolor abdominal i l’altre amb una ferida a la cama, segons ha informat l’agència Europa Press. Els serveis mèdics també han atès allà mateix altres tres homes de 19, 27 i 46 anys.

Tots els que no han hagut de passar per l’ambulatori han estat traslladats directament a la comissaria de la Verneda de la Policia Nacional, que els incoarà un expedient d’expulsió del país.