detenció Mossos Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han arrestat 10 lladres en només 24 hores per robatoris violents i furts de bosses de mà, cadenes d’or, telèfons i rellotges. Les detencions es van fer aquest dimecres al centre de Barcelona, als districtes de l’Eixample i Ciutat Vella, en el marc del patrullatge del pla Tremall.

Dos dels detinguts són menors i els altres vuit acumulen entre tots ells una quarantena d’antecedents. Tots són homes.

Dos anys lluitant contra la multireincidència

La lluita dels Mossos d’Esquadra contra els lladres multireincidents s’ha intensificat darrerament. De fet, l’1 de juny del 2020 la policia catalana va posar en marxa l’anomenat pla Tremall per lluitar contra aquests delictes reiteratius. En aquell moment, els Mossos tenien identificats 159 lladres multireincidents a Barcelona, amb una mitjana d’edat de 26 anys.

Dos anys més tard, el juliol d’aquest 2022, la policia ha creat una unitat especialitzada en un dels delictes més habituals, el robatoris de rellotges. Aquesta unitat, anomenada grup Titani vol exercir una pressió policial constant sobre aquests delinqüents que actuen de forma reiterada, i també investigar els casos en profunditat per poder establir connexions entre els grups criminals i els lladres que actuen al carrer.