mosso oficina ordinador

(ACN) Uns hackers han robat dades personals d’una setantena d’agents dels Mossos d’Esquadra d’un servidor de correu electrònic corporatiu, segons ha explicat la policia catalana, que ha obert una investigació arran de la filtració. En concret, els lladres informàtics han aconseguit sostreure de la bústia virtual un document que contenia les dades dels policies.

Segons afirmen els Mossos, la filtració s’ha produït en un àmbit molt restringit del ciberespai. Els agents afectats ja han estat informats de la situació, que també s’ha posat en coneixement de l’Agència de Protecció de Dades.

Activat el Protocol sobre tecnologies de la informació i comunicació

Els Mossos han activat el Protocol sobre tecnologies de la informació i comunicació i es continua treballant sobre aquests fets, alhora que s’ha obert una investigació i s’ha bloquejat la bústia afectada. Totes aquestes mesures s’han acordat en el si de la Comissió d’Avaluació de Risc i de Protecció, que s’ha activat tan bon punt s’ha tingut coneixement de l’atac informàtic. La comissió està presidida pel comissari en cap i en formen part diversos comandaments.