Imatge insòlita la que s’ha vist aquest dilluns al vespre al barri de Montbau, al districte d’Horta-Guinardó. Un veí ha pogut captar amb el telèfon mòbil, en vídeo, com una guineu passejava entre la vegetació del carrer de la Ceràmica i després baixava a la calçada per continuar el seu camí. L’escena ha ocorregut pels volts de les 19.30 h. El vídeo ha estat captat per Sílvia Campos.

No és el primer cop que es veu una guineu a Barcelona: fa tot just un mes, se’n va veure una a la Bonanova (es desconeix si és la mateixa). Ara bé, sí que és la primera vegada, segons els veïns, que en veuen una en aquest barri, a Montbau. Expliquen que sovint veuen senglars i fins i tot eriçons, però que mai havien vist una guineu.

Una altra guineu vista a Vallvidrera

Una altra vegada que es va veure una guineu a Barcelona va ser a Vallvidrera. Aleshores, l’animal no va passar pas desapercebut, ja que es menjava els cabrits i les gallines que tenien alguns veïns a casa. El fet de veure guineus en zones semiurbanes i rurals no és estrany, tal com va apuntar Jaume Badia, expert en fauna salvatge de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’una espècie oportunista i fins i tot és possible veure’n en zones completament urbanes.