Gresol cultural és el programa impulsat per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i subvencionat a través del Pla de barris que enxarxa centres educatius del Poble-sec i de la Font de la Guatlla amb equipaments culturals de Montjuïc i amb el teixit associatiu. Els projectes educatius d’entre sis mesos i un curs de durada s’han treballat a dins de les aules i també als espais col·laboradors. A més a més, aquests projectes inclouen activitats per vincular-hi les famílies.

Joc d’infants, el projecte que ha vinculat nens d’infantil de l’Escola Poble-sec amb la Fundació Miró

En la tercera edició del programa hi han participat nou centres educatius, una desena d’equipaments culturals i vuit entitats socioculturals del territori. Entre totes les edicions, s’han generat una vintena de projectes que s’han inclòs al currículum de cada centre. L’objectiu final del programa és garantir el vincle dels 900 alumnes que hi participen i de les seves famílies, amb la vida cultural del barri amb la idea d’esdevenir una eina per a la superació de les desigualtats d’accés a la cultura i a la vida comunitària.

Aquest curs 2022-2023 hi han participat les escoles Tres Pins, La Muntanyeta, Poble-sec, Maristes Anna Ravell, Mossèn Jacint Verdaguer, Bosc de Montjuïc i Pau Vila; els instituts Consell de Cent i Bosc de Montjuïc; els equipaments culturals Museu Arqueològic de Catalunya, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu de les Ciències Naturals – Jardí Botànic, Museu Etnològic i de les Cultures del Món, CaixaForum, Castell de Montjuïc, Fundació Joan Miró, Museu Olímpic, Teatre Lliure; els centres cívics Albareda i El Sortidor, i les entitats socioculturals Associació Bibliomusicineteca, Dau al Sec, Radioactius, Biblioteca Francesc Boix, La Carbonera, La Raposa, La Tinta i Menja’t Montjuïc.