EDUARD ARRUGA, president del Banc dels Aliments de Barcelona "Fem una crida que les persones que puguin dedicar divendres i dissabte de la setmana vinent unes hores, torns de quatre hores, a col·laborar amb aquesta tasca, s'apunten al web granrecapte.com i a través del web trobaran quins són els punts de recollida en els quals es poden apuntar i que tenen torns lliures." CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat "Hi ha una cita amb la solidaritat i el voluntariat. Calen voluntaris i aliments. I no podem fallar. I Catalunya no ha fallat mai. Ha respost sempre en qualsevol situació, però ara, quan tenim més necessitat és quan més ha de respondre i més respon la societat catalana."

Nou Barris i Sant Andreu són els districtes on més en calen, mentre que a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i l’Eixample en falten als establiments petits.  Els voluntaris, que es poden apuntar al web del Gran Recapte, es repartiran en 633 punts de recollida on faran torns de quatre hores, amb opció de fer-ne més.

A tot Catalunya el nombre total de punts pujarà a 2.500 per als quals es necessiten 27.000 voluntaris -a hores d’ara en tenen 20.500-. Un any més, es mirarà d’aconseguir tants aliments com sigui possible però, aquest cop, sense un objectiu de pes concret. La referència, en tot cas, serà la de l’any passat, quan van recaptar 4.642 tones d’aliments.

El Banc dels Aliments calcula que unes 600.000 famílies col·laboren cada any amb el Gran Recapte. Dos dies durant aconsegueixen el 20 % de les disponibilitats anuals que permeten atendre 235.000 famílies a tot Catalunya. Enguany, a més, la crida va dirigida a potenciar la donació de determinats tipus d’aliments com ara oli, llet o conserves, que són nutritius i de llarga durada.

A la presentació de la vuitena edició del Gran Recapte d’Aliments hi ha participat també el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Voluntari durant molts anys a la ciutat de Girona, l’actual cap de l’executiu català ha fet una crida a acudir la “cita amb la solidaritat i el  voluntariat“. Ha recordat que Catalunya “sempre ha respost” quan hi  ha hagut necessitat i també ha explicat que el govern treballa per elaborar una llei que minimitzi el malbaratament de menjar i ajudi a fer que siguin menys les famílies que necessiten recórrer a entitats com el Banc dels Aliments.