Ja ha començat el Gran Recapte, que organitza cada any el Banc dels Aliments. Des d’aquest divendres i durant tot el dissabte l’entitat fa una crida a donar aliments que no caduquin en els punts de recollida que s’han habilitat, la majoria a supermercats i mercats. A Barcelona n’hi ha prop de 700, en què treballaran 8.400 voluntaris, que podran cobrir tots els punts necessaris.

Aquest any el tret de sortida s’ha fet des del Mercat de la Marina. Els responsables de la campanya asseguren que el que es reculli beneficiarà el 2 % de la població que està en situació de pobresa greu a Catalunya i esperen superar els 4.000 tones de menjar que es va recollir l’any passat.

Aquest divendres arrenca, doncs, l’edició d’aquest any amb un rerefons que es repeteix any rere any, la lluita contra el malbaratament dels aliments i poder oferir una millora en la dieta dels beneficiaris. El que es recapti  es traslladarà a un magatzem de la Zona Franca, on se seleccionarà i es classificarà. Es preveu que aquesta tasca pugui estar llesta el 21 de desembre per poder fer arribar a les entitats els aliments que els calguin.