Les façanes dels pisos de protecció oficial ubicats entre els números 109 i 125 del passeig de la Verneda, a tocar de la via Trajana, al barri de la Verneda i la Pau, són perilloses. Fa uns anys que s’hi produeixen despreniments. Ara, l’Institut Català del Sòl solucionarà la situació amb unes obres de reparació integral que feia anys que els veïns reclamaven.

El problema, però, no acaba a l’exterior dels edificis i els inquilins reclamen que la intervenció a la façana vingui seguida d’una actuació dins dels habitatges. Denuncien que pels espais on s’han produït despreniments hi entra humitat als pisos i que també hi ha moltes esquerdes. La veïna Maria González diu que “si això no s’arregla en uns anys hi haurà problemes greus perquè s’estan esquerdant tots”. Els veïns atribueixen els desperfectes a la mala qualitat dels materials amb què es van construir els edificis i a la proximitat amb les vies del tren. “Si a casa meva tremolen les copes de les vitrines, suposo que a la façana també influeix que caiguin les rajoles”, explica la veïna Mónica García.

Els veïns també es queixen que el pas dels trens ocasiona molèsties acústiques. Per això, demanen que es prenguin mesures perquè diuen que, quan es van construir els habitatge, gairebé no passaven combois i ara circulen més línies.