Una seixantena de joves s’han aplegat a les portes de l’edifici ràpidament per donar suport als ocupes desallotjats, i s’han assegut a terra al carrer de Torres i Amat per tallar-lo i dificultar la tasca de la policia. Cinc furgonetes dels antiavalots de la Guàrdia Urbana han bloquejat el pas a l’entrada de l’immoble durant l’operatiu i han tallat una part del passatge de Sant Bernat. Poc abans de les onze del matí els concentrats s’han retirat del carrer Torres i Amat i cap a dos quarts de dotze, la policia ha acabat de desallotjar tots els joves que es trobaven a dins l’immoble.

Un grup de joves protesta contra el desallotjament del CSO La REA al Raval

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha publicat un text al Facebook unes hores abans. En l’escrit, ha assegurat que el desallotjament sempre és “l’últim recurs” en els casos d’ocupacions reivindicatives i remarca que “sempre hem apostat per la negociació”. Segons la regidora, el govern municipal preveia utilitzar l’edifici per ubicar-hi l’escola de músics del Raval i va acordar amb els ocupes que s’hi podien estar fins que haguessin de començar les obres. El mateix col·lectiu ocupa de La REA va publicar dilluns un comunicat al Twitter explicant que l’Ajuntament els donava tres dies hàbils per abandonar l’edifici. Un cop passat el termini, s’ha efectuat el desallotjament. El grup municipal de la CUP-Capgirem Barcelona ha demanat explicacions per Twitter al govern municipal per conèixer els arguments pels quals han decidit desallotjar els joves.

Ocupat des del 2016

L’edifici el van ocupar el 16 de març del 2016 un grup de joves integrants de l’Assemblea Llibertària UB Raval, integrada a la Federació d’Estudiants Anarquistes i, al seu torn, a la Federació Anarquista de Catalunya. L’immoble, buit des del 2008, està qualificat d’equipament i ubicat en un passatge a tocar de la plaça de la Universitat i la ronda de Sant Antoni, a pocs metres de les facultats universitàries de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna-URL i de Filosofia i Lletres de la UB.

L’endemà mateix de l’ocupació, l’Ajuntament va iniciar un procés de mediació amb el col·lectiu ocupa. De fet, representants tècnics municipals i dels Bombers de Barcelona van van visitar l’immoble per assegurar-se que fos segur. Finalment, el consistori no ha arribat a cap acord amb els joves i aquest divendres ha procedit a desallotjar l’immoble.

Els antiavalots de la GUB desallotgen el CSO La REA del Raval

Ocupen la seu del districte de Ciutat Vella com a protesta pel desallotjament de La REA

Com a protesta, els joves desallotjats s’han dirigit des de l’edifici de la REA fins a la seu del districte de Ciutat Vella a mig matí. Els estudiants s’hi han estat al voltant d’una hora i mitja asseguts i cridant diferents consignes amb la presència de la Guàrdia Urbana. A més, han exigit a tècnics de l’Ajuntament que els deixessin tornar a l’edifici.