Fa 10 anys, els veïns d'aquest edifici van començar una etapa nova. Van estrenar un dels pisos de la remodelació del Turó de la Peira. Van deixar enrere l'aluminosi i les esquerdes. Però ara els veïns tornen a reviure els maldecaps amb l'aparició de goteres i humitats als habitatges nous. JOAQUIM OCHOA, veí "Des del primer moment que vam entrar aquí, que va ploure, el primer any, no, el segon ja va començar. Va començar les gotes, les gotes i aigua i aigua, i miro i guaita d'on cau, d'aquí…" El Joaquim té, des de fa nou anys, goteres a la galeria i humitats en una de les habitacions. És un dels veïns que tremola quan amenaça pluja. AMALIO HERNANDO, veí "yo tengo una terracica y me cae ahí. Cuando llueve me cae un montón de agua y ya me tienes Amalio recogiendo agua cada vez que llueve." La causa de les filtracions es troba als canalons del terrat. Els van construir sense una inclinació que porti les aigües cap al desguàs. I l'aigua acaba filtrant-se en alguns habitatges. L'empresa pública Incasòl va construir l'illa fa 10 anys per substituir un altre bloc amb aluminosi. Els informes dels veïns apunten a un error de construcció. Però des d'Incasòl ho desmenteixen. Afirmen que és un problema de manteniment de canals i teles asfàltiques. Un manteniment que segons Incasòl pertoca als propietaris. L'explicació no convenç els veïns. AMALIO HERNANDO, veí "Si no tienen dinero, lo admitimos, pero que se comprometan formalmente que esto lo tienen que arreglar, que es un problema de ellos por no vigilar las obras como las debían haber vigilado." FELIX SÁNCHEZ, veí "Con problemas llevamos aquí ocho años, tiene 10 años el bloque este, pero en el bloque de al lado, que era donde vivíamos la mayoría de los que estamos en este bloque, llevamos como 20 años, […] resulta que nos han dado mucho peor las estructuras que las que teníamos." Els veïns mantenen l'esperança que els desperfectes entrin en el període legal dels 10 anys de garantia de construcció. Un termini que segons els propietaris acaba el mes de desembre i que, segons Incasòl, ja ha acabat.

Fa 10 anys els veïns del Turó de la Peira afectats d’aluminosi van començar una etapa nova. Van estrenar els nous pisos fruit de la remodelació del barri. Però ara tornen a reviure els maldecaps d’aquella època a causa de l’aparició de goteres i humitats als habitatges estrenats fa una dècada.

La causa de les filtracions es troba als canalons del terrat. Els van construir sense una inclinació que porti les aigües cap al desguàs. I l’aigua acaba filtrant-se en alguns habitatges. L’empresa pública Incasòl va construir l’illa el 2002 per substituir un altre bloc amb aluminosi.  Els informes dels veïns apunten a un error de construcció, però des d’Incasòl ho desmenteixen. Afirmen que és un problema de manteniment de canals i teles asfàltiques. Un manteniment que, segons l’Incasòl, pertoca als propietaris. L’explicació no convenç els veïns.

Els veïns mantenen l’esperança que els desperfectes entrin en el període legal dels 10 anys de garantia de construcció. Un termini que, segons els propietaris, acaba aquest mes de desembre. Segons Incasòl, en canvi, ja ha expirat.