La tromba d'aigua que ha caigut aquest matí a la ciutat ha convertit la coberta del nou mercat dels encants en una cascada de 15 metres. L'edifici, que ha costat 47 milions d'euros, no ha pogut engolir la potència de l'aigua. Però els efectes de la pluja no s'han notat només aquí. També al soterrani de l'edifici, on hi ha l'aparcament i els magatzems, que s'ha inundat: dos dits d'aigua que aquesta tarda s'ha retirat amb màquines com aquestes. La inundació s'ha produït perquè un colze d'una canonada s'ha desenganxat i ha permès que l'aigua s'estengués pel soterrani. La majoria dels comerciants encara tenien els magatzems buits, però n'hi havia alguns que ja havien fet el trasllat i la pluja els ha malmès la mercaderia que tenien a l'interior. ELISENDA CUADRAS, paradista joiera "I esperar que paguin el que se'ns ha espatllat i que no torni a passar que això és el més important. Que no es torni a inundar aquest mercat, això és el que volem els encantistes. Que no torni a haver-hi una inundació. Per això venim aquí, per no mullar-nos." Els paradistes, que preparen el canvi d'ubicació, s'han mostrat sorpresos pel que ha passat i es pregunten si la situació es pot repetir i afectar les parades del mercat un cop ja estiguin en funcionament. L'Ajuntament es reunirà dimarts al matí amb els paradistes del mercat per explicar-los exactament què és el que ha passat. Això sí, la inauguració es manté en la data prevista, el dia 21 de juny.

La forta pluja d’aquest matí ha desbordat la coberta dels nous Encants en alguns punts del perímetre. L’obra ha estat dissenyada per l’estudi B270 de l’arquitecte Fermín Vázquez, i ha costat 47 milions d’euros. Atesa l’alçària de l’edifici, de 25 metres, s’ha pogut veure un salt d’aigua d’uns 15 metres. El salt d’aigua sota la coberta ha sorprès els operaris que aquest matí treballaven per deixar a punt el nou edifici dels Encants. Ells l’han enregistrat en vídeo i l’han fet arribar a ‘La Vanguardia’.

A més del problema amb la coberta, la força amb què l’aigua baixava per les canonades ha fet cedir un colze i el soterrani -on hi ha l’aparcament i els magatzems- s’ha acabat inundant: dos dits d’aigua que s’han hagut de treure durant la tarda.

L’Institut de Mercats ha confirmat que, malgrat la inundació, l’edifici no ha patit destrosses de consideració i, per tant, es podrà inaugurar el 21 de juny com estava previst. Dimarts vinent, es farà una reunió amb els paradistes per explicar-los què ha passat i tots els detalls sobre les infraestructures del nou edifici. Entre els dies 15 i 19, s’acabarà de posar tot a punt i divendres, 21 de juny, s’inaugurarà el nou Mercat dels Encants.