El Mercat de Provençals estrena cara nova. S'ha remodelat la façana amb estructures prefabricades que fan més visible l'edifici i s'han renovat els accessos per fer-los més còmodes per als compradors. A l'interior, la millora és evident: rètols nous, canvis en la ubicació d'algunes parades i, sobretot, més llum. ROSA VALLVERDÚ, clienta "Molt bé perquè li ha donat vida. Han posat llum. Dóna goig d'entrar-hi, cosa que feia un temps que no passava. I ara de veritat dóna gust de venir-hi" L'espai també estrena un supermercat, amb el qual s'han creat 42 llocs de treball directe. Però els paradistes no ho veuen com una competència sinó que creuen que serà un valor afegit per als clients. GEMMA SORÍN "Esperem que ara amb el super venem una mica més" Tant l'alcalde com els comerciants coincideixen en un punt: calia aquesta reforma per reimpulsar el mercat de Provençals. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Aquestes remodelacions són necessàries, les coses canvien. I ara vens a aquest mercat i veus unes parades magnífiques." "Esperamos clientela más joven. Y que entre mucha gente. Que entre mucha gente al mercado." TERESA VERGÉS, carnisseria Sales "La reforma aquesta és per millorar, que la clientela ho vegi tot bén maco, tot i que les dependentes són les mateixes." A ells a partir d'ara els tocarà treballar més hores, perquè els 37 comerços del mercat obriran les tardes de dimarts a divendres. El que també ha canviat és la coberta del mercat. Abans de la reforma aquí hi havia espai per a 50 vehicles. Ara la zona d'aparcament s'ha ampliat i n'hi caben un centenar. La rampa d'accés a l'aparcament també és nova. L'antiga es va enderrocar perquè tenia un pendent massa pronunciat.

Les 37 parades del Mercat de Provençals, d’acord amb l’Institut de Mercats, han decidit obrir a les tardes. L’horari, acordat amb l’Institut de Mercats, serà a partir d’ara, de dimarts a dijous, de 7 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h; i divendres, de 7 a 14 h i de 16 a 20.30 h.

La inversió en la reforma del mercat ha estat de vuit milions d’euros. El Mercat de Provençals es va construir el 1974 dins del Parc de Sant Martí. El pas dels anys i les expectatives de creixement de la zona de la Sagrera n’aconsellaven una posada al dia, com la que s’està fent progressivament a tots els mercats municipals.

La reforma de l’edifici n’ha suposat també l’ampliació, de 7.800 a 12.000 metres quadrats, per encabir-hi un supermercat al qual s’accedeix des del mateix nou porxo d’entrada al mercat. A l’antiga façana s’han superposat unes plaques prefabricades de pedra grisa que, a banda de millorar-ne l’aspecte, fan d’aïllament tèrmic. El moll de càrrega i descàrrega i l’espai per a la brossa s’ha traslladat a la banda sud del mercat. També s’hi ha construït una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. En ampliar l’edifici, l’aparcament que hi ha a sobre també ha crescut de 50 fins a un centenar de places.

Dins del mercat, tant el paviment i revestiments com les instal·lacions generals són noves. A sota, s’han renovat les cambres frigorífiques i s’han millorat les instal·lacions a la planta subterrània. També la climatització, la il·luminació i l’escalfament d’aigua, que funcionen amb un sistema d’estalvi energètic, amb plaques fotovoltaiques i d’aigua calenta sanitària a la coberta.