L’Ajuntament de Barcelona ha volgut dedicar a Ignasi de Solà-Morales la part final de l’avinguda de l’Exèrcit, compresa entre el carrer del Tinent Coronel Valenzuela i la plaça d’Eusebi Güell , al costat del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya. En l’acte hi han assistit representants del consistori i també la vídua de l’arquitecte.

Nascut a Barcelona el 1942, Ignasi de Solà-Morales va ser un reconegut arquitecte a escala mundial, professor de la Universitat de Columbia, membre de l’Institute for Architecture and Urban Studies de Nova York i director de l’Arxiu Històric d’Arquitectura, Disseny i Urbanisme del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

A Barcelona, dos dels treballs més destacats de la seva carrera van ser la construcció de la rèplica del pavelló Mies Van der Rohe a Montjuïc el 1986 i, juntament amb els arquitectes Xavier Fabré i Lluís Dilmé, van dur a terme el projecte d’ampliació i reconstrucció, del Gran Teatre del Liceu, després de l’incendi que va cremar l’edifici el 31 de març de 1994.