Aquest és un nou capítol en la complicada situació que viu l'hospital des de fa dos anys, immers en demandes judicials i amb un forat econòmic milionari. La Generalitat justifica el concurs com a única opció davant el risc d'insolvència de l'entitat. FRANCESC HOMS, portaveu del govern Un nou panorma de gestió per a l'Ajuntament de Barcelona, un dels tres propietaris de Sant Pau, juntament amb la Generalitat i l'Arquebisbat. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Aquest plantejament que s'està fent de judicialitzar les coses, de veure tot el que és negatiu i no marcar el que és positiu, crec que és un error. A aquest hospital s'hi ha fet una inversió com a cap hospital de Catlaunya, s'ha fet un hospital totalment nou." El comitè, a qui va agafar ahir la notícia per sorpresa, veu amb bons ulls la solució del concurs, perquè consideren que així podrien continuar garantint l'activitat assistencial. CARMEN PÉREZ, presidenta del Comitè d'Empresa de l'Hospital de Sant Pau "És molt més garantista per als treballadors i els creditors que estigui intervingut per un jutge que no gestionat per uns senyors que són els que ens han portat a aquesta situació. Això dóna garanties als treballadors i als creditors i als ciutadans, que són els qui han de gaudir d'aquesta assistència pública." Patronat i treballadors coincideixen en un punt: hi ha el perill que tots aquests conflictes crein una ombra al prestigi del centre, tot un referent en trasplantaments cardíacs i oncologia.

Trias ha titllat aquest panorama d'”error gravíssim”. L’alcalde ha lamentat que hi hagi aquesta falta d’entesa de  tota la gent implicada en la gestió de l’hospital.

Ho ha assenyalat després que aquest divendres la cúpula directiva de la Fundació de Gestió de l’Hospital dimitís en bloc. El motiu va ser la demora de la resposta de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, davant  de la petició d’intervenció judicial que els patrons del centre van enviar al Protectorat de Fundacions d’aquest departament l’abril passat.