Un centenar de persones han fet cua amb els seus animals de companyia per rebre la benedicció de sant Antoni davant l’Escola Pia, a la ronda de Sant Pau, 72. Ja fa gairebé 200 anys que el barri segueix aquesta tradició, associada a la cavalcada dels Tres Tombs, que es fa en plena festa major del barri.

L’objectiu és aconseguir la benedicció del sant, patró dels animals, perquè els protegeixi de malalties o accidents durant tot l’any. Els protagonistes d’aquest any han estat els gossos, tot i que també s’hi han vist gats i un conill. Tots han estat beneïts amb una branqueta de romaní.

Veïns que no hi falten des de fa anys

Com sempre, primer es pregunta el nom de l’animal i després es beneeix amb el desig que tingui bona salut, es recuperi d’alguna malaltia o simplement com a mostra d’agraïment per la companyia que fa. Alguns ja són veterans, com els gossos de la Mercedes i la Maria Pilar, que ja fa 17 i vuit anys que els beneeixen.

Trobat a les escombraries

Altres animals, com el gos de la Cintia, debuten enguany. “El vam trobar a les escombraries ara fa un any i el portem a beneir per primer cop”, comenta la Cintia. També és el cas del gos de la filla de la Maria Jesús, que viu a Madrid, tot i que ha coincidit que era a Barcelona. “És de la meva filla però l’he dut ara que estic jubilada, m’encanta la tradició”, explica la Maria Jesús.

La Maribel, que també té gats, ha decidit enguany portar-hi només el gos: “És un més a casa i vull que tingui sort i no es posi malalt“, ha comentat.

Cada cop és més habitual immortalitzar el moment de la benedicció amb fotos. De fet, hi ha qui no ha pogut portar els animals i n’ha mostrat imatges tretes del mòbil perquè els beneïssin. Altres persones han demanat ser elles les beneïdes.